HSG wint derby van NSC

Maandag stond de eerste schaakderby na corona op het programma. In de viertallencompetitie speelde het eerste viertal van het Hoevelakens Schaakgenootschap tegen het eerste viertal van de Nijkerkse Schaakclub.

Het werd een iets geflatteerde 4-0 overwinning voor de Hoevelakers (die met 3 Nijkerkers en 1 Barnevelder speelden).

Daan wist gebruik te maken van een paar trage zetten van zijn tegenstander om een pion te winnen. Hij stond daardoor veel beter gepositioneerd en wist de verdediging open te breken en de partij te winnen.

Niels won een gecompliceerde partij waarbij in het middenspel veel stukken van beide spelers aangevallen stonden. Hij wist het goed af te wikkelen en met materiaal voorsprong te winnen.

Dirk leek op weg naar remise nadat hij een pionoffer in de opening had aangenomen en onder de druk uit probeerde te spelen. Hij had nog één laatste truc om een mataanval op te zetten en zijn tegenstander overzag het, speelde á tempo de verliezende zet, waarna mat in 2 volgde.

Tot slot had Martin een hele mooie partij. Beide spelers legden een hoog niveau op de mat. Martin ging voor 2 pionnen, maar zijn dame kwam daardoor stevig onder druk te staan. In de analyse bleek dat zijn tegenstander de dame had kunnen winnen en dat Martin ook een optie had gehad zijn dame te redden, maar dan heel passief kwam te staan. Beide gebeurde niet, waardoor Martin voor bleef staan, een toren offerde om met pionnen naar de overkant te kunnen lopen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.