Verslag IC Jeugd 27 oktober 2023

Weer beginnen na de herfstvakantie is even wennen. Sommige schakers zijn opgeladen, andere moeten weer opstarten.

Anir had er zin in en wist Youssef te verrassen met een vorm van herdersmat. Die partij was snel voorbij.Jip mocht tegen Thijs. Dat was best een spannende partij maar Jip speelde net wast scherper en hij stond in het eindspel ineens 2 torens voor. Thijs deed een verkeerde zet en gaf toen op.Bram speelde tegen Guo Nian. Guo Nian speelde in het begin best sterk en hij stond ook twee stukken voor. In het eindspel was hij wat minder oplettend en daardoor stond zijn koning er wat verlaten bij. Bram wilde de koning graag gezelschap houden met zijn dame en zette daarmee mat ondanks de achterstand.

Julian speelde tegen Arjen. Dat ging een hele tijd gelijk op. In het eindspel wist Arjen een paard te verschalken, en met de voorsprong van Arjen gaf Julian op.

Stijn speelde tegen Skylar. Skylar was lekker druk en overtuigd dat hij ging winnen. Dat maakte hij Stijn dan ook de hele tijd duidelijk. Stijn was niet onder de indruk en bleef rustig doorspelen en daarmee won hij redelijk makkelijk.

Timo speelde tegen Beren. Dat was voor Beren een maatje te groot. Timo speelde de partij rustig naar zijn hand en won.

Matteo speelde tegen Boaz. Dat leek eerst nog rustig te beginnen maar in het eindspel had Boaz alleen nog de Koning en Matteo enkele promoverende pionnen. Dat werden paarden en lopers en met die stukken werd de koning over het bord gedreven, totdat hij uiteindelijk mat stond.

Khynan mocht tegen Evert. Khynan kwam al snel een dame voor te staan en wist snel daarna mat te zetten.

Max speelde tegen Ezra. Dat was voor Ezra te moeilijk en snel voorbij. Max wist snel mat te zetten.

Roel speelde tegen Pepijn. Roel wist in het begin nog even tegenstand te geven maar Pepijn had daar weinig moeite mee en wist redelijk snel te winnen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.