IC jeugd 19 januari 2024

Youssef speelde met wit tegen Khynan.Het begon gelijk op tot het middenspel, Khynan wist een opening te creëren in de koningsstelling en daarna met een paard en de dame netjes mat te zetten.

Evert mocht het opnemen tegen Boaz.Evert was in het eindspel niet scherp genoeg. Even lette hij niet op en ging hij al bijna mat, hij had het nog kunnen tegen houden door schaak te blijven geven maar hij zetten een pion … dat was voor Boaz genoeg om netjes mat te zetten.

Thijs speelde met wit tegen Jip.Thijs wist flink wat stukken te winnen en daarna ook met een pion te promoveren, doe maar een toren dan zet je minder snel pat, dus met drie torens was het enkele zetten later mat.Chris speelde met wit tegen Anir.Dat ging niet goed voor Anir, Chris speelde sterk en wist netjes mat te zetten in het eindspel.Jessy speelde voor het eerst mee en mocht met wit tegen Roos. Dat hij al redelijk kan schaken bewees hij gelijk door van Roos te winnen.

Guo Nian speelde tegen Jens. Jens heeft natuurlijk een stevige basis na de lessen van Dirk, maar een herdersmat (dat de stap twee leerlingen natuurlijk altijd proberen) zag hij net over het hoofd.Guo Nian heeft daarna netjes uitgelegd hoe hij dat deed en wat je er tegen zou kunnen doen.

Joyce speelde met wit tegen Stijn. In het begin stond Joyce stukken beter maar richting eindspel ging ze fouten maken, onder andere haar dame werd daar slachtoffer van. Stijn had wel een overmacht en kon nog een pion laten promoveren zodat hij weer een dame had. Met die troepen was het wel opletten zodat hij niet pat ging zetten, wat Joyce hardop wel hoopte. Stijn hield zijn hoofd koel en wist op zijn manier netjes mat te zetten.

Roel speelde met wit tegen Rita. Het spel ging tot het laatste puntje gelijk op. Allebei een koning en toren. Roel had ook nog 1 pion, daarmee wilde hij promoveren, tot de 6e rij ging dat best goed, maar toen zette hij zijn koning wat ongelukkig en kon Rita met haar toren zo maar mat zetten.Voor beide een verrassing.Ezra speelde met wit tegen Skylar. Ezra kwam in het begin snel een loper voor maar ging in het middenspel wat minder goed. Skylar wist zijn stukken beter te plaatsen en druk te zetten, en uiteindelijk ook mat te zetten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.