Interne clubcompetitie ronde 20

Robin tegen Wim
Robin opende gewoon met e4 met als antwoord van Wim e5. Daarna kwamen de paarden tevoorschijn. Toen Robin ook zijn loper tevoorschijn haalde, haalde Wim zijn bekende truc uit om Robin zijn paard te slaan. Robin sloeg terug met zijn paard, waarna Wim d7-d5 speelde om loper en paard aan te vallen. Spoedig daarna kwam Robin met zijn toren opzetten en sloeg daarmee Wim zijn paarden en lopers eraf. In combinatie met zijn dame wist Robin beide torens te verschalken. Daarna bedreigde Robin Wim zijn koning. Dit kostte uiteindelijk beidde spelers hun dame. Tenslotte had Robin nog een toren, loper en een groter aantal pionnen over. Beide spelers probeerden met een pion te promoveren, wat Wim niet lukte, maar Robin wel, hetgeen direct een mat tot gevolg had.

Julian tegen Arjen
Arjen was creatief vandaag en speelde de benoni. Julian wist hier goed op te reageren door een sterk centrum te maken. Na een aantal ontwikkeling zetten had Julian het initiatief genomen en hij werd iets te wild. Julian miste dat zijn e-pion hing toen hij voor een aanval ging. Arjen sloeg de e-pion eraf, Julian liet hierdoor zijn emoties de overmacht krijgen, waardoor Arjen voor een aanval ging en hierbij een pion kon winnen. Julian blunderde tot overmaat van ramp een toren, waarna Julian zijn emoties niet meer in zich wist te houden en opgaf.

Dries tegen Timo
Dries verloor in de opening een loper, waardoor Timo voor kwam te staan. Toen Timo met zijn loper een pion dacht te winnen kon Dries die insluiten, maar Timo wist er nog twee pionnen voor te slaan, waardoor hij drie pionnen voorstond. Toen hij twee zetten verkeerd om speelde kon Dries een paard winnen, waardoor het weer gelijk stond. Na wat stukken afgeruild te hebben probeerde Timo met zijn laatste drie pionnen naar de overkant te lopen, maar toen het erop leek dat hij niet door zou kunnen breken accepteerde hij remise.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.