Interne jeugdcompetitie ronde 9

Door Jerry

Chris mocht tegen Patrick, dat Patrick een stap hoger les krijgt was te merken. Eerst een toren, toen een loper, Chris wilde het niet maar gaf ze wel weg. Uiteindelijk wist Patrick mat te zetten.

Pepijn en Max speelden een lange versie en mochten daarmee ook doorspelen in de clubcompetitie. Dus hadden ze voldoende tijd, maar het leek er toch op dat Max zich haastte en de verkeerde stukken verdedigde. Aanvankelijk stond hij een stuk voor, maar 1, 2 pionnen poef, weg. Paard weg… en zo ging Pepijn door en gaf Max na een lange taaie strijd toch op.

Julian en Thijs waren lekker begonnen maar het was in hun hoek best rumoerig. Omdat ze wat rustiger speelden dan de rest waren de meeste partijen klaar en was er veel (drukke) aandacht voor jun partij. Dat gaf toch teveel afleiding voor Thijs die eerste redelijk gelijk stond maar toen twee keer een verkeerde zet deed. Julian had zo de menigte mee en won daarmee.

Jip wist tegen Roel eenvoudig een toren en later een paard voor te komen. Niet lang daarna gaf Jip mat en had hij gewonnen.

Guo Nian was weer aanwezig en mocht tegen Finnley. Dat hij er weer zin in had was duidelijk te merken, het hele veld werd geslacht. Dus Finnley was met zijn koning alleen nog aan het vluchten, toen zette Guo Nian net een zet te snel zijn dame om daarmee de laatste mat-zet te doen…en dus was het pat. Een meevaller voor Finnley.

Joyce mocht het opnemen tegen Arjen. Ondanks haar altijd vlotte babbel was het redelijk snel over tegen de machtige Arjen. Mat en verloren.

Ayrton speelde tegen Victor. Victor kwam snel een dame voor te staan en wist zijn winst te verzilveren door mat te zetten.

Quirine mocht het tegen Matteo opnemen. Matteo kwam een toren en 3 pionnen voor te staan en ging daarna afruilen. In het eindspel had hij daarmee voldoende overmacht en kon Matteo mat zetten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.