Martin en Joost nieuwe koplopers na 7e ronde van de competitie

In de zevende ronde hebben Joost en Martin de kop van de competitie gepakt.

Martin speelde in deze ronde met zwart tegen Daan. De partij startte klassiek: Wit valt aan en pak veel ruimte, terwijl zwart een sterke verdediging opzet. Martin kreeg als eerste een theoretische kans; een pion die voor het oprapen leek, maar een voorsprong die moeilijk verdedigbaar bleek. Martin koos voor een rustige variant en liet de dames afruilen.

Deze stelling stond weer gelijk, maar het was wel een moeilijke stelling. Daan ging voor het opsluiten van Martins loper, maar zag dat Martin juist zijn loper wist in te sluiten. Met het stukverlies gegarandeerd, gaf Daan op.

Er waren ook twee ware slagvelden; Gert en Dries maakte er een spektakel van. Beide spelers speelden op de aanval en kregen kansen. Gert pakte die als eerste aan en wist een dame voor te komen. Dries gaf niet op en begon terug te vechten en greep de kans aan om zijn dame weer terug te winnen. Met ongelijk materiaal dat even veel waard was, kwamen beide spelers remise overeen.

Het andere slagveld was de partij tussen Jelle en Robin. Beide spelers kwamen goed uit de opening en een lange strategische partij ontstond. Jelle wist een iets eenvoudigere stelling voor zichzelf op te zetten en Robin kwam naarmate de partij vorderde in de problemen omdat hij steeds minder goede zetten had. Uiteindelijk wist Jelle binnen te dringen en laat op de avond de partij te winnen.

Er was ook een mooie partij tussen Glory en Ed. Glory viel aan en zetten zijn loper en paard zo neer, dat Ed een dubbele aanval had. Het was echter een valstrik waar het heel lastig was om te beoordelen of Ed of Glory er beter uit kwam. Ed nam het risico niet, maar dat kostte wel een pion. Glory dacht hier de partij te hebben en ruilde wat af om de partij te versimpelen. Dat bleek niet de goede voortzetting omdat Ed hierdoor de pion onder druk kon zetten en uiteindelijk zou kunnen terugwinnen. Op dat moment bood Ed remise aan en nam Glory dat aan, omdat er ook een kans was dat Ed nog winnend terug zou komen.

De partij tussen Matteo en Johan was ook close. Matteo kwam een pion voor te staan in een paard eindspel. In het heetst van de strijd vergiste Matteo zich en liet hij zijn paard aangevallen staan, waardoor Johan toch nog de overwinning binnen wist te halen.

Rafi en Joy speelden eigenlijk eenzelfde partij. Rafi kwam een pion voor, maar verdedigde zijn voorsprong niet goed, waardoor Joy kon terugkomen. Toen bleek dat beide spelers nog iets onervaren waren. Eerst kreeg Joy de kans op een mooie partijwinnende aftrekaanval. Beide zagen dit niet. Daarna bleef ze in de penning staan, waardoor Rafi Joy’s paard kon winnen en de partij kon uitspelen.

Jerry speelde met zwart tegen Julian en kwam goed uit de opening. Julian speelde wat slordig, waardoor Jerry genoeg tempo kreeg om een kwaliteit te winnen. Julian gaf niet op en zette een venijnige koningsaanval op. Jerry nam echter de tijd, doorzag het plan, speelde zijn koning veilig en kon daarna de partij gemakkelijk uitspelen.

Henry had een zeer aanvallende partij tegen Wim. Hij wist door te breken en zo zijn partij te winnen. Tot slot won Dirk met zwart van Triuna. Triuna gaf in de opening een pion, maar vergat deze terug te winnen. Nadat beide spelers aan een andere kant van het bord hadden gerokeerd, viel Dirk als eerste aan. Dit leverde weer een pion op, maar opende ook Triuna’s koningsstelling. Daar viel een toren binnen, waarna Dirk de partij snel besliste.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.