Ondanks storm toch interne seniorencompetitie

Ondanks de storm waren er toch nog 5 wedstrijden voor de seniorencompetitie.

De partij tussen Daan en Matteo was er één om goed naar te kijken. Matteo kreeg een herkansing voor zijn verloren partij eerder dit seizoen en beide spelers hadden die vorige partij bestudeerd om dit keer beter te spelen.

De partij startte inderdaad ook op precies dezelfde manier als de vorige en Daan was de eerste die een betere zet uitvoerde en daardoor een andere stelling op het bord kreeg. Matteo gebruikte zijn voorbereiding verder, maar die bleek toch bij een iets andere stelling te horen. Zijn zet was daarom niet goed en het repareren daarvan was uiterst moeilijk. Daan zette vol in op de aanval en wist voorsprong op te bouwen en die in een overwinning om te zetten.

Een ander mooi affiche was Johan tegen Martin. Martin besloot om niet te rokeren en Johan op de koningsvleugel onder druk te zetten. Johan voelde die druk steeds zwaarder worden en offerde een kwaliteit omdat hij vreesde onder de voet te worden gelopen. Martin pakte de voorsprong gretig aan en gaf die ook niet meer terug. Het hielp hem de partij te winnen.

Verder speelde Robin met wit tegen Dirk. Dirk kreeg vrij snel in de partij tegenspel en had zijn stelling zo staan dat hij de damevleugel goed kon aanvallen. Robin besloot daarna lang te rokeren, het bleek dat de koning daardoor juist onveilig kwam te staan, waarna Dirk met een trucje mat in 2 forceerde.

Glory won zijn partij tegen Wim. Met de witte stukken werd Glory’s koning wat naar voren getrokken waarna Wim furieus wilde aanvallen. Hij miste een verdediger, waardoor hij zijn dame verloor en Glory netjes door kon lopen naar de overwinning.

Tot slot speelde Triuna tegen Dries. Triuna wist een dame en pion te winnen tegen een toren en loper. Dit verschil in materiaal is altijd lastig uit te spelen als de tegenstander actief blijft spelen. De toren van Dries stond echter de hele partij in de hoek niets te doen, waardoor Triuna haar voordeel uit kon buiten en de partij kon winnen.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.