Spannende schaakavond met veel remises

Met 10 partijen was het een drukke schaakavond. Het was daarnaast ook erg spannend, waar bij meerdere partijen geen winnaar was.

Zo speelden Martin en Matteo remise. De partij ging gelijk op en steeds meer stukken gingen van het bord, waardoor de remisemarge groter werd. Matteo wist met het loperpaar en een pion voorsprong Martin onder druk te zetten, maar die wist goed te verdedigen, waarna ook een loper werd afgeruild en Matteo met een pion voorsprong toch genoegen moest nemen met remise.

Julian en Robin speelden ook gelijk. In een moeilijke partij kwamen beide spelers in het middenspel vast te zitten en zonder duidelijk pad naar een beter resultaat, spraken ze remise af.

De remise tussen Henry en Dries was verre van een afspraak. Henry leek richting het eindspel iets beter te staan en concentreerde zich vol op de damevleugel, terwijl dat een kansje voor Dries gaf om op de koningsvleugel door te breken. Beiden promoveerden een pion tot dame en met weinig tijd op de klok, stelde Henry remise voor. Dries nam het aan.

In de strijd om de koppositie maakten Niels en Dirk geen fouten. Niels speelde tegen Mick en hij leek Micks toren op te sluiten. Mick had alleen tegendreiging, waardoor Niels niet zomaar de toren kon winnen. Uiteindelijk moest Mick een paard tegen twee pionnen geven om zijn toren te bevrijden. Nadat Niels de torens had geruild, bleek zijn overgebleven loper te sterk en won hij de partij.

Dirk speelde tegen Daan. In het middenspel speelde Daan iets te snel een loperzet, waardoor een pion onverdedigbaar werd, de stelling stond op het punt van instorten, waarop Daan opgaf.

Ed had wat pech in zijn partij tegen Arjen. Het jeugdtempo is best kort en Ed had daar last van, in een gewonnen stelling ging hij door zijn tijd, waardoor Arjen er met de winst vandoor kon gaan.

Johan won netjes van Jerry; eerst werd er een pion afgeslagen, daarna volgde een stuk en de partij.

Glory wist een kwaliteit te winnen tegen Jan en gaf dat daarna niet meer weg. Max wist van Rafi te winnen en tot slot won Eleonor met een mooi torenoffer van Wim.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.