Top drie neemt afstand op concurrentie

De top 3 van de interne competitie heeft in de 16e ronde afstand genomen op de concurrentie.

Martin won van Ed na een partij waarin hij Ed naar achteren dwong door zijn pionnen op te spelen. Ed kon alleen lang rokeren waarna Martin vol op de koning aanviel. Mat was na een paar zetten niet meer te voorkomen.

Daan gebruikte zijn laatste bye waardoor hij ook vier punten incasseerde en Dirk won van Jerry. Jerry kwam ruimte tekort en wisselde een paar keer van plan om zijn stukken te ontwikkelen. Dirk kon daardoor aanvallen op een achtergebleven d-pion. In de verdediging van de pion raakte Jerry een kwaliteit kwijt. Dirk pakte dit aan en speelde de partij vervolgens rustig uit.

Joost was afwezig en raakte daarom verder achterop.

Johan en Mick speelden tegen elkaar in de officieuze “strijd” om het vierde bord in zestal. Johan kwam goed uit de opening en stond een pion voor. Mick had daarentegen nog een loper, terwijl Johan het met een paard moest stellen. De loper leek wat sterker dan het paard en daarmee te compenseren voor de pion voorsprong. Beide spelers besloten daarop remise te accepteren, waardoor beiden met een prima gevoel achter het bord wegliepen.

Glory speelde een snaar strakke partij tegen Rafi. Hij kwam een pion voor en speelde dat heel goed uit. Ook Matteo wist een knappe overwinning tegen Timo te behalen.

Henry speelde een goede partij met wit tegen Robin. In de opening wist Henry een stuk tegen pion te winnen en daardoor zette hij Robin vanaf het begin onder druk. Hij zette die druk om in nog een kwaliteit voorsprong, waarna Robin de partij opgaf.

In de onderste helft van de competitie waren twee interessante partijen. Wim speelde met wit tegen Joy en dat werd een heel boeiende en chaotische partij waarbij beide spelers vol op de aanval speelden en voor de mat gingen. Wim kreeg de eerste kans om voor de mat te gaan, maar zal de juiste voorzetting niet, waarna Joy’s mataanval wel slaagde en zij de partij won.

Tot slot speelden Dries en Michiel tegen elkaar. Beide spelers openden prima, maar door de lange rokade gaf Michiel de verdediging van een pion op. Even later wist Dries ook nog een paard te slaan. Michiel trok daarop vol ten aanval, maar de aanval miste net dat paard, waardoor het niet winnend was. Dries won nog een kwaliteit en ruilde de stukken af, waarna hij de overwinning kon opeisen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.