Twee toppers onbeslist bij seniorencompetitie

Vrijdag waren er twee toppers: Dirk speelde met wit tegen Martin, Joost speelde met wit tegen Jelle. Beide partijen waren erg complex en Dirk en Joost boden aan het begin van het middenspel remise aan. Die werden geaccepteerd. Hiermee blijft het spannend tussen de titelkandidaten: Jelle staat nu 2 punten voor Joost en Dirk en 4 punten voor Martin.

Door de opgenomen byes staan Henry en Jan momenteel nog op de eerste plek, maar gedurende de volgende rondes kan daar verandering in komen en zal de ranglijst zich wat normaliseren.

Verder was er een mooie verrassing: Wim wist Robin te verslaan. Wim maakte een sterke aanval en wist met een paard en toren een krachtige aanval op te zetten. Het leverde Wim de dame op. Daarna speelde hij de partij netjes uit en wist zo zijn tweede overwinning van het seizoen te behalen. Wim leidt nu ook met 7 punten het Reuzendoderklassement.

Verder won Daan in een spannende partij van Johan. Johan had een krachtig paardoffer, waardoor hij meerdere vrijpionnen kreeg. De stelling was erg complex, waarbij scherp spel noodzakelijk was. Daan speelde dit scherper uit en wist met één van zijn pionnen door te breken, waardoor Johan de partij kon opgeven.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.