Verslag IC jeugd 13 januari 2023

Door Jerry

Een spannend begin van 2023. De pionnen speelden weer mee en dat hebben we geweten.

Boaz stond een dame tegen een toren achter tegen Chris, die wist echter te weinig zijn stukken te gebruiken. Chris verzuimde een pion van Boaz  tegen te houden en Boaz had weer een dame. Langzaam viel de aanval van Chris in duigen en Boaz wist netjes mat te zetten.

Anir speelde tegen Guo Nian. Guo Nian was druk bezig maar niet met zijn spel. Anir maakte goed gebruik van zijn stukken en gaf twee achter elkaar een aftrek-aanval wat een dame en daarna een toren opleverde. Iets later wist Anir dan ook netjes mat te zetten.

Vince speelde sterk tegen Roel en had redelijk snel min-of-meer een herdersmat. Dat had Roel dus niet zien aankomen.

Timo speelde tegen Evert. Evert had net wat theorie over plaatsen van stukken gehad zodat je niet je stukken laat insluiten. Toen zijn dame dus netjes stond ingesloten door Timo was de vraag van de leraar, “dit heb je toch net geleerd?!” en het antwoord van Evert; “Ja en ik wilde dus de theorie in praktijk brengen”. Korte tijd later stond zijn koning mat.

Joyce en Quirine mochten het tegen elkaar opnemen. Quirine stond snel een toren achter en Joyce speelde alles netjes uit. Uiteindelijk moest de koning van Quirine na een lange wandeltocht zich overgeven, mat.

Thijs mocht tegen Stijn zijn best doen. Dat ging voor beide gelijk op. Tot het moment dat Thijs een penning dacht te zetten met zijn toren. Doel was de dame die voor de koning stond. Jammer genoeg was de toren van Thijs niet gedekt, op de achterste lijn en kon Stijn dus de toren gewoon slaan. En … mat-achter-de-paaltjes.

Nieuwkomer Noah mocht het tegen Rafi opnemen. Dat ging met veel afruilen naar een lastig eindspel, dachten de heren. Rafi was in het eindspel de beste en won de partij.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.