Verslag interne clubcompetitie ronde 21

Johan speelde tegen Arjen.

De opening leek rustig maar de uit het niets ontstaande aanval van Johan sloeg snel door. Hierna was het snel mat.

Glory speelde tegen Jerry

In de Russische opening speelde Jerry de verkeerde volgorde en verloor een pion. Daarna ging het gelijk op. Jerry dacht een pion te kunnen winnen vanwege mat achter de paaltjes. Maar met een tussenzetje met de loper wist wit de loper te winnen.

Pepijn Brinksma tegen Robin Nellestein.

We speelden de opening genaamd Vienna game. Hierdoor kreeg Robin veel druk op de konings vleugel en paard. Daar kon Robin door de stukken afgeruilen onder de druk uit komen. We hielden uit eindelijk 6 pionnen en een Koning over. Pepijn bood toen een remise aan en deze heeft Robin aanvaard.

Rafi Mohamed speelde tegen Timo van Drie.

Rafi en Timo kwamen allebei prima uit de opening, totdat Timo een vork tussen de dame en een toren miste. Daarna vond Rafi een sterke torenruil waarbij hij voordelig uitkwam. Toen kon Rafi gemakkelijk een pion promoveren. Timo probeerde nog tegen te vechten. Rafi won.

Julian van Hamersveld speelde tegen Henry van den Bor

In de opening ging Henry een klein beetje de fout in. Julian sloeg gelijk de dame van Henry omdat Henry alleen met zijn koning terug kon slaan en dus niet kon rokeren. Julian viel aan met zijn torens en wist een penning op te zetten. De gepende loper stond nog verdedigd, dus Julian viel een verdediger aan die moest vluchten, waarna Julian de gepende loper sloeg met schaak, Henry sloeg terug met zijn pion, waarna Julian met zijn paard dubbelschaak gaf en tegelijkertijd een toren aanviel. Met het kwaliteitsverlies gegarandeerd, gaf Henry op.

Dries Veldhuizen nam het op tegen Wim Hoebe.

Wim wist met een combinatie van twee paarden en een loper Dries zijn dame te verschalken. Wim dacht snel de overwinning op zak te hebben, maar Dries verdedigde sterk, zodat Wim er niet bij kon. Nadat Wim door een stomme fout zijn dame had weggegeven, lukte het Dries om met een pion te promoveren en Wim mat te zetten.

Matteo de Haan speelde tegen Mick Schilder

In de opening speelden de mannen een partij met weinig open lijnen. Mick probeerde aan de koningskant aan te vallen en het was de taak van Matteo om deze aanval te verdedigen. Matteo wist de koningskant te sluiten, dus het werd voor Mick lastig gemaakt om daar een goede aanval op te zetten. Matteo pakte ruimte aan de andere kant van het bord en wist daar 2 pionnen te winnen. Matteo wist zijn voorsprong te behouden en zette Mick op zet 46 mat.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.