Zestal wint thuis van Rhenen

Vrijdag heeft het zestal thuis met 4-2 gewonnen van Rhenen.

Mick won als eerste zijn partij. Hij maakte een aanval op de koning, maar sloot zijn eigen stukken wat op, waardoor hij niet echt door kon drukken. In een laatste poging om de partij te winnen offerde hij een toren om later wat materiaal terug te winnen. Zijn tegenstander zag echter een mat-in-1 dreiging over het hoofd, waarmee Mick direct won.

Daan won ook zijn partij, hij wist zijn stelling mooi op te bouwen en drukte langzaam maar zeker zijn tegenstander van het bord.

Jelle en Martin verloren, Jelle kwam een pion achter te staan, zonder echte manieren om die terug te winnen. Zijn tegenstander speelde het daarna goed uit. Martin had een moeilijke avond. Zijn stukken wilden maar niet goed georganiseerd raken en zijn tegenstander wist daar handig gebruik van te maken.

Ondertussen had Johan remise aangeboden, maar dat was afgeslagen. Johan had een mooi loperpaar, maar zijn tegenstander was aan het aanvallen op de koning. Die aanval sloeg niet door en Johan wist zelf met een doorgeschoven pion voor genoeg problemen te zorgen dat het hem de partij opleverde.

De remise was binnen en Dirk moest een resultaat behalen voor de overwinning. Die partij werd een strategisch steekspel waarbij Dirk op de koningsvleugel aanviel en zijn tegenstander op de damevleugel. Geen van de koningen was in gevaar. Dirk wist uiteindelijk een pion te pakken, maar pakte niet echt door. Zijn tegenstander ging voor een tegenaanval op de koningsvleugel, maar ook die was niet overtuigend. Daardoor kon Dirk langzaam maar zeker zijn stelling verbeteren. Het resulteerde in nog twee pionnen winst en daarna een stuk winst. Inmiddels in tijdnood, hield hij het hoofd koel en speelde de partij netjes uit.

Met deze overwinning staat het team nu tweede achter Bennekom dat al zijn wedstrijden nog heeft gewonnen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.