Zwart wint bij wedstrijd van het A-team

Nout tegen Matteo 0-1
Nout dacht slim te zijn door de Ruy Lopez te spelen, alleen had Matteo zijn trucjes allang in de smiezen. In het middenspel offerde Nout zijn a-pion, waarna hij dacht hem makkelijk terug te winnen, maar Matteo liet hem niet zijn gang gaan, Matteo zat hem dwars. Matteo promoveren en wilde nog een tweede pion promoveren naar een paard, maar Nout gaf op.

Arjen tegen Jessie 1-0
Arjen speelde Center Game, toen liet Jessi Arjen het centrum maar Arjen wist zijn stukken niet optimaal neer te zetten. Jessie zette daarna het spel naar zijn hand. Arjen offerde zijn toren voor een paard. Arjen kwam in zware tijdsnood en Jessie speelde het goed uit waardoor Arjen niet kon promoveren. Arjen probeerde nog een aftrekaanval maar Jessie kon dit goed verdedigen en toen gaf Arjen op.

Sven tegen Julian 0-1
Sven speelde de ponziani. Julian wist hier veel van en kon dit goed verdedigen en ging voor een tegenaanval. Sven ging voor een sterke penning die moeilijk was te verdedigen. Julian wist echter de juiste voortzetting te vinden, en kreeg een betere positie. Sven wist zijn stelling te handhaven en ging voor een aanval op de koningsstelling van Julian. Julian wist dit goed te verdedigen en toen ging Sven voor een offer. Hij offerde een paard tegen een pion. Julian kreeg hierdoor echter de kans op een aftrekaanval en zag dit ook. Sven zette zijn paard weg op een manier dat Julian de dame niet kon slaan. Julian sloeg de toren en wist daarna de aanval te verdedigen, waarna Sven opgaf.

Max tegen Eric 1-0
Max speelde een goede opening en zette veel druk en won een pion. Daarna zette hij zijn koning veilig en hield druk op het centrum. Eric kon weinig doen en Max kreeg een sterk centrum. In een toreneindspel daarentegen, maakte Max foutjes. Eric ging voor een aanval en kon de pion terug winnen en kreeg betere pionnen. Eric won in het pionneneindspel door een pion voor te komen en daarna te promoveren. Hierna was Eric niet meer te stoppen. Hij wist hierdoor te winnen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.